آموزش برنامه نویسی جاوا

جاوا java یک زبان برنامه‌نویسی پرطرفدار برای ساختن برنامه‌هایی است که در سرورها اجرا می‌شوند. این برنامه برای کارها چه در سطح کوچک و چه سازمانی، بسیار کاربردی است. اگر می‌خواهید برنامه نویسی را شروع کنید و تجربه‌ای ندارید، جاوا گزینه خوبی برای شماست. یادگیریِ آن آسان است و افراد زیادی به این زبان تسلط دارند و هر جا که مشکلی داشتید به‌راحتی می‌توانید از دیگران کمک بگیرید. با یادگیری و آموزش جاوا به یک توسعه‌دهنده مورد نیاز بازار، تبدیل خواهید شد.

در این مقاله گام به گام آموزش می‌دهیم که چطور جاوا را یاد بگیرید و توسعه‌دهنده حرفه‌ای شوید. پس بیایید شروع کنیم.

در ابتدایِ آموزش جاوا، از منابع آنلاین استفاده کنید:

امروزه با پیشرفت فناوری اینترنت، فراگیران نیازی ندارند فقط به کتاب یا کلاس‌های آفلاین بسنده کنند. برای یادگیری جاوا دوره‌های آنلاین زیادی مثل: ویدیوهای آموزشی، پادکست‌ها و مسابقات کدنویسی وجود دارند که به شما در فهمیدن مفاهیم و قابلیت‌های اصلی java کمک می‌کنند. دوره‌های متمرکز بر تمرین (مثل CodeGym، Codewars، Cyber-Dojo، CodeChef)، دوره‌های ویدیویی Coursera و Udemy، کانال‌های یوتیوب مرتبط با برنامه‌نویسی جاوا (Derek banas، programming with mosh، java، Devoxx) چند تا از بهترین دوره‌های آنلاین آموزش جاوا هستند.

به جامعه برنامه‌نویسان جاوا بپیوندید.

با حضور در جامعه جاوا بهتر می‌توانید این زبان را یاد بگیرید. جامعه java شامل برنامه‌نویسان ماهر و متعهد است که می‌توانند شما را در رفع چالش‌ها و رشد همراهی کنند. وقتی در حال آموزش جاوا هستید، با اعضای جامعه ارتباط بگیرید و از تجربه‌های آن‌ها استفاده کنید. مثلا به رویدادهای مرتبط با جاوا بروید و با افراد جدید آشنا شوید. یا می‌توانید از وب‌سایت‌هایی که جاوا را آموزش می‌دهند بهره ببرید و با سایر توسعه‌دهندگان جاوا گفتگو کرده یا یک مربی پیدا کنید. یک مربی می‌تواند شما را در جاوا ماهرتر کند و به شما انگیزه بدهد تا بیشتر بیاموزید.

یک پروژه ساده بسازید.

اگر جاوا را کمی یاد گرفته باشید و با قواعد، اصول اولیه، برنامه‌نویسی شیء‌گرا، مجموعه‌ها و موضوعات دیگر آشنا شده باشید، وقت آن رسیده که یک پروژه ساده انجام دهید. خودتان چیزی از صفر بسازید تا تجربه و مهارت خود را افزایش دهید.

اگر ایده‌ای ندارید، به چیزی که برای خودتان کاربردی است فکر کنید. مثل یک ماشین حساب (یا هر پروژه ساده دیگری که دوست دارید.) بنویسید. این کار به شما کمک می‌کند تا با تکنولوژی جدید آشنا شوید. چند مثال از پروژه‌هایی که تا این مرحله از آموزش جاوا می‌توانید بسازید:

  • بازی‌ها: شبیه‌سازی بازی‌های کامپیوتری قدیمی مانند Minesweeper، Snake، 2048 یا حتی Super Mario Bros یا Flappy-Bird
  • سیستم‌های مدیریتی برای مدرسه، ورزش، غذا، انبار و کتابخانه
  • سیستم صدور صورت‌حساب
  • مبدل ارز

کد دیگران را مطالعه کنید.

یکی از راه‌های خوب برای آموزش برنامه نویسی جاوا این است که کد‌هایی که دیگران نوشته‌اند را بخوانید و تحلیل کنید. مثلا از سایت‌هایی مثل GitHub یا StackOverflow استفاده کنید و کد‌های باز را پیدا کرده و حتی ببینید چگونه کار می‌کنند. وقتی فهمیدید کد چه کاری انجام می‌دهد، سعی کنید خودتان هم آن را اجرا و با آن بازی کنید؛ حتی مهندسی معکوس انجام دهید. این کار به شما کمک می‌کند که اطلاعات‌تان بیشتر شود و هر چیزی که می‌خواهید در مورد برنامه‌نویسی بدانید را یاد بگیرید.

هرچه بیشتر در مسیر آموزش جاوا، کد بخوانید، راه‌حل‌های بیشتری برای حلِ مشکلاتِ پیشِ‌روی‌تان خواهید دید. و در نهایت، هرچه بیشتر تمرین و آزمون و خطا کنید، مهارت‌تان بیشتر خواهد شد.

به روش قدیمیِ، با دست کد نویسی کنید.

یکی از روش‌های خوب برای یادگیری و آموزش جاوا برنامه‌نویسی این است که کد‌های خود را با دست بنویسید. این روش معمولاً در امتحانات دانشگاهی و مصاحبه‌های شغلی برنامه نویسی استفاده می‌شود چون نشان می‌دهد که چقدر مهارت دارید.

علاوه بر این، کدنویسی با دست می‌تواند یک چالش باشد که نقاط ضعفِ دانشِ شما را نشان بدهد. وقتی که از یک محیط توسعه کامل برای نوشتن کد استفاده می‌کنید، خیلی از کارها را برای شما راحت‌تر می‌کند و ممکن است بعضی چیزها را فراموش کنید. اما وقتی که کد را دستی می‌نویسید، می‌توانید ببینید که چقدر بر قواعد و ساختارهای برنامه‌نویسی مسلط هستید. پس، برای تمرینِ این روشِ قدیمی ولی مفید، وقت بگذارید.

برای یادگیری راحت‌تر از ابزارهای کمکی استفاده کنید.

یکی از مزایای آموزش جاوا به صورت آنلاین این است که شما می‌توانید به‌راحتی و بدون هزینه از ابزارها و وب‌سایت‌های متنوعی که برای حمایت از شما در هر موضوع ساخته شده‌اند، بهره ببرید. من به شما پیشنهاد می‌کنم این سه ابزار را امتحان کنید.

  • LeetCode وب‌سایتی است که به شما اجازه می‌دهد تا با حل مسائل برنامه‌نویسی، مهارت‌های خود را افزایش دهید و برای مصاحبه‌های شغلی، ورود به شرکت‌های بزرگ یا ارتقای حقوق خود آماده شوید.
  • StayFocusd برنامه‌ای است که به‌عنوان یک افزونه به مرورگر Google Chrome اضافه می‌شود و به کمک می‌کند تا از پرش به سایت‌های غیرمرتبط جلوگیری کنید، روی کار خود متمرکز شوید و بهره‌وری خود را بالا ببرید.
  • My Study Life یک برنامه‌ریز الکترونیکی است که جایگزین دفترچه یادداشت شما می‌شود و به شما امکان می‌دهد تا با برنامه‌ریزی و زمان‌بندی، اعلان‌های مربوط به کارهای ناتمام و غیره را دریافت کرده و زمان مطالعه خود را بهتر مدیریت کنید.

فرق جاوا و جاوا اسکریپت در چیست؟

تا اینجایِ مسیر، مراحل آموزش جاوا را گفتیم. اما احتمالا اسم زبان جاوااسکریپت (javascript) نیز به گوش‌تان خورده و تصورتان این است که شبیه هم باشند و شاید فکر می‌کنید جاوا‌اسکریپت تکمیل‌کننده زبان جاوا است. این تصور کاملا اشتباه است. در حقیقت جاوا و جاوا اسکریپت دو زبان برنامه‌نویسی متفاوت هستند که فقط در نام شباهت دارند. برخی از تفاوت‌های اصلی آن‌ها عبارتند از:

  • java یک زبان برنامه نویسی شی‌گرا است که برای ساخت برنامه‌های کاربردی مستقل از پلتفرم استفاده می‌شود. جاوا اسکریپت یک زبان برنامه‌نویسی مبتنی بر شی است که برای ایجاد تعاملات وب استفاده می‌شود.
  • جاوا یک زبان قوی تایپ شده است که نیاز به اعلام نوع متغیرها و کامپایل کد منبع دارد. جاوا اسکریپت یک زبان ضعیف تایپ شده است که نیازی به اعلام نوع متغیرها ندارد و کدِ آن توسط مرورگر تفسیر می‌شود.
  • جاوا از مفاهیم شی‌گرایی مانند کلاس، وراثت، پلی‌مورفیسم و انکپسولاسیون پشتیبانی می‌کند. جاوا اسکریپت از نمونه‌های اولیه برای ایجاد شی‌ها و ارث‌بری استفاده می‌کند.

آموزش برنامه نویسی جاوا

سخن پایانی

جاوا یک زبان برنامه‌نویسی ساده بوده و آموزش جاوا و یادگیری‌ش حتی برای کسانی که تازه وارد حوزه برنامه نویسی می‌شوند نیز آسان است. بسیاری از دوره‌های عملی، تعاملی، آموزش‌های ویدیویی، کانال‌های یوتیوب وجود دارد که نحوه یادگیری جاوا را به صورت گام به گام توضیح می‌دهند و می‌توانید از طریق آن‌ها جاوا را به تدریج یاد بگیرید. جاوا به خاطر جامعه پویا و فعال خود مشهور است و شما هیچ‌وقت در مسیر آموزش نرم افزار جاوا تنها نیستید. پس اگر فکر می‌کنید java زبان مناسب شما است، آن را یاد بگیرید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

پیشنهاد مطالعه

مطالب خواندنی

پرطرفدارترین ها

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد