آردوینو

آردوینو یک ماژول می باشد که مثل یک مینی کامپیوتر عمل میکند و ما میتوانیم با دستوراتی که به آن میدهیم از آن برای کنترل وسایل وماژول هایمان (مثل موتور ها و رله ها و گیرنده و فرستنده ها وشیلد ها و…)استفاده کنیم.

آردوینو در سال 2003 در کشور ایتالیا و در دانشگاه انستیتو طراحی‌تعاملی ایورئا توسط آقایان هرناندو باراگان، کیسی ریس و ماسیمو بانزی طراحی شد و نرم افزار آن (آردوینوIDE) نیز در سال 2005 نیز منتشر شد.

آردوینو امروزه کاربردهای زیادی دارد از کاربرد های آردوینو میتوان به کاربرد آن در صنعت وتجاری سازی و رباتیک و همچنین پروژه های دانشجویی و IOT  و خانه ی هوشمند و … استفاده کرد.

کاربرد آردوینو در صنعت و تجاری سازی:

از آردوینو برای کنترل موتوورهای DC و انواع موتورها و همچنین کنترل قفل درب های ورود و خروج و همچنین بررسی دما و رطوبت آزمایگاه ها و نمایش دما به صورت لحظه ای بر روی LCD  کارکتری و یا صفحه نمایش های TFT  اشاره نمود.

آردوینو

کاربرد آردوینو در رباتیک:

از عمده کاربرد های آردوینو در رباتیک میتوان به ربات های مسیریاب اشاره نمود که با استفاده از آردوینو و سنسور های تشخیص رنگ و یا ماژول التراسونیک قابلیت این را دارد که ربات را کنترل کرده و آن را در میسر مشخص هدایت کند .

همچنین میتوان با استفاده از ماژل گیرنده و فرستنده های موجود در بازار با توجه به پروژه ای  که نیاز داریم استفاده کنیم و ربات های کنترلی بسازیم و با استفاده از ماژول جوی استیک و … ربات مورد نظرمان را کنترل کنیم.

در رباتیک از آردوینو برای ساخت کوادکوپتر ها و ریز پرنده ها هم استفاده میشود ولی با توجه به فضای کم حافظه ی آردوینو معمولا از یک حافظه ی خارجی به عنوان حافظه ی کمکی بهره میگیرند.

کاربرد آردوینو در پروژه های دانشجویی:

در دانشگاه ها وآموزشگاه های الکترونیک  پروژه هایی که برای آموزش مورد استفاده قرار میگیرندکه معمولا کار با آردوینو میباشد که معمولا دانشجوها در این پروژه ها به راه اندازی ماژول های الکترونیکی و سنسور های مشغول به کار میشوند تا بتوانند درآینده وارد بازار کار وصنعت بشوند.

کاربرد آردوینو در IOT و خانه ی هوشمند:

آردوینو در اینترنت اشیاء و همچنین خانه ی هوشمند کاربرد فراوانی دارد از کاربرد های آن میتوان به کنترل لوازم برقی خانه اشاره نمود که در زیر چند مورد از آن ها را بیان خواهیم کرد:

با آردوینو میتوان در خانه های هوشمند وسایل برقی راکنترل کرد بر فرض مثال میتوان میزان غلظت گاز شهری را در خانه تشخیص داد و از نشت گاز و گاز گرفتگی و خطرات احتمالی دیگر جلوگیری کرد.

از کاربردهای دیگر میتوان به کنترل روشنایی در خانه اشاره نمود و همچنین بررسی باز و یا بسته بودن در یخچال و کنترل آب مصرفی منازل و بررسی ورود و خروج به خانه و کنترل دوربین های مداربسته و …… اشاره نمود.

انواع بوردهای آردوینو:

آردوینو دارای بورد های مختلفی میباشد که بسته به نوع کار و پروژه ای که قرار است انجام بدهیم کاربردشان متفاوت میباشد. ما در زیر چند نمونه از بورد هی آردوینو را نام میبریم و به کاربرد های آن اشاره خواهیم کرد.

  • آردوینو(Uno)
  • آردوینو نانو (Nano)
  • آردوینو دیو (Due)
  • آردوینو مگا (Mega)

آردوینو یونو:

آردوینو یونو دارای بوردهای و پکیج های مختلفی میباشد که بورد های معروف آن یعنی R3 , R4  اشاره نمود که بورد R4  یک بورد محبوب و نسخه ی جدیدی از بورد های یونو میباشد که دارای قابلیت های زیادی میباشد ازقابلیت های آردوینو Uno R4  میتوان به موارد زیر اشاره نمود :

  • سرعت بالاتر
  • محافظت در برابر اضافه ولتاژ
  • دارای قطعات جانبی بیشتر وکاربرد های فراوان تر نسبت به نسخه های قبلی
  • دارای Wifi که قابلیت اتصال به صورت بیسیم را دارا میباشد.

آردوینو Uno R4  دارای قیمت بالاتری نسبت به دیگر نسخه ها دارد. ولی با توجه به Wifi داخلی که دارد باعث میشود که ما در پروژه ها ی خانه ی هوشمند و پروژه های صنعتی بیشتر از آن استفاده کنیم .

آردوینو نانو :

آردوینو نانو همان طور که از اسم آن مشخص است یک بورد بسیار کوچک و فشرده میباشد که از آن برای جاهایی که فضای کمتری داریم استفاده می کنند. آردوینو نانو دقیقا قابلیت های آردوینویونو را دارا میباشد و میتوان گفت که نسخه ی کوچک شده ی آردوینو یونو میباشد.

آردوینو دیو:

فرق آردوینو دیو با دیگر آردوینو ها در این است که آردوینو دیو اولین بورد آردوینویی میباشد که هسته ی آن میکروکنترلر 32 بیتی آرم (ARM) میباشد و با توجه به این ویژگی میتوان گفت که این بورد قوی ترین بورد در بین بورد های آردوینو میباشد .

آردوینو مگا :

آردوینو مگا بیشتر برای پروژه هایی استفاده میشود که به پین های ورودی و خروجی بیشتری احتیاج داریم. و همچنین نسخه ی بهتری و پرکاربرد تری نسبت به یونو میباشد. در بوردهای آردوینو از دیو برای صنعتی ویونو بیشتر برای خانه هوشمند و همچنین پروژه های دانشجویی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.

شیلدهای آردینو :

آردوینو دارای شیلد های فراوانی میباشد که برای کارهای الکترونیکی ما کاربرد دارند از شیلد های آردوینو میتوان به شیلد اترنت شیلد رله و شیلد بردبورد و شیلد موتور وشیلد صفحه لمسی و… اشاره نمود.

شیلد اترنت این امکان را به ما میدهد تا بود آردوینو را به اینترنت وصل کنیم.

شیلد رله که دارای 4 رله به صورت مکانیکی  بر روی آن میباشد که میتوانیم از آن ها به صورت مجزا برای کنترل ولتاژ های بالاتری استفاده کنیم.

با شیلد موتور میتوانیم راستگرد و چپگرد بودن موتور و همچنین سرعت دور موتور را کنترل کنیم.

شیلد صفحه لمسی این امکان را به ما میدهد که کلید های خازنی روی بوردمان بسازیم و با استفاده از آن ها پروژه ای که داریم را پیش ببریم.

آردوینو

شیلد های آردوینو

همانطور که در مقاله ی بالا مشاهده کردید امروزه آردوینو کاربرد های فراوانی دارد و در کارهای زیادی مورد استفاده قرار میگیرد .و امروزه یک از بورد های آماده و قابل اطمینان برای پروژه هایمان میباشد و مارا از خیلی از وسایل جانبی بینیاز میکند مثلا اگر آردوینو نبود ما باید یک مدار برای یک میکروکنترولر طراحی میکردیم وبرای آن یک پی سی بی (PCB) چاپ میکردیم تا المان ها و لوازم جانبی را روی ان قرار بدهیم و کلی هزینه برایمان داشت و کلی وقت باید صرف این کار میکردیم ولی آردوینو هم مقرون به صرفه تر و هم با قابلیت کد زنی پروگرم کردن راحت تر این کار را برای ما آسان تر کرده است.

اگر بخواهیم در اینجا یک چشم اندازی به آینده ی آردوینو داشته باشیه میتوان گفت که آردوینو در آینده یک بورد و پلتفرم محبوب تر خواهد شد(البته با آردوینو های نسل جدید تر و پیشرفته تر که قابلیت های بیشتری داشته باشند ) چون دنیا روز به روز به سمت خانه های هوشمند و همچنین اینترنت اشاء میرود و برای اکثر کارهای IOT  ما از آردوینو ویا نسخه هایی از آن  استفاده میکنیم و همچنین در نسخه های جدید تر بیشتر به سمت وایرلس پیش خواهد رفت و شایدم یک پلتفرم برای آنها طراحی کنند که بتواند روی گوشی های هوشمند کار کند و با یک گوشی آردوینو و لوازم جانبی را کنترل کنیم و این دور از انتظار نیست چون خیلی از شرکت های آمریکایی وچینی بر روی این موضوع دارند کار میکنند وطولی نمیکشد که این نرم افزار ها و نسل جدید بورد های آردوینو را به بازار عرضه کنند.

منبع؛ فروشگاه قطعات الکترونیک بازار برق

میانگین امتیازات ۴ از ۵

پیشنهاد مطالعه

مطالب خواندنی

پرطرفدارترین ها

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد